Hondentraining

Hondentraining op maat

Puppy-begeleiding

Je bent een kersvers hondenbaasje en wil je pup graag opvoeden tot een sociale, kwispelende stabiele huishond? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wij houden van een persoonlijke aanpak op maat van jou, je pup en je gezin. Je kan kiezen voor groepslessen met een 2-tal andere pupjes, individuele lessen of een combinatie van beide. Tijdens de puppy-lessen leren we basis-commando's aan op een leuke en speelse manier. Ook tijdens de groepslessen hebben wij oog voor de individuele groei en mogelijkheden. Zo zorgen wij er samen voor dat zowel u als uw pup uitgedaagd worden om jullie samen naar een hoger level te tillen.

De groepslessen gaan door op het trainingsveld naast het praktijkgebouw of op een externe locatie. De individuele lessen kunnen doorgaan op een locatie naar keuze. Dit kan op ons trainingsveld, bij u thuis of op een externe locatie om uw pup verder te socialiseren.

Puppy-pakket

Allereerst bedankt voor uw interesse in het trainingspakket voor puppy’s. Wij helpen u graag verder bij de opvoeding van uw pup tot een sociale, kwispelende en stabiele huishond.

Bij ons kiest u voor een persoonlijke aanpak op maat van u, uw pup en uw gezin. Geen enkele hond, mens en gezin zijn namelijk hetzelfde. Wij zorgen er samen voor dat zowel u als uw pup uitgedaagd worden om u samen naar een hoger niveau te tillen.

De lessen gaan door in groepjes van maximaal 3 pups. Daarnaast worden er ook een aantal theorielessen voorzien voor u en uw gezin waarbij de pup niet aanwezig hoeft te zijn.

Het puppy-pakket kost 260 €. Hierin zijn volgende lessen inbegrepen:

 • 4 theorielessen van +/- 60 minuten
 • 9 trainingslessen van +/- 30 minuten
 • 2 sociale ‘wandelingen’ van +/- 30 minuten

Alvorens aan te sluiten bij het puppy-pakket dient u een startles te volgen. Deze startles is vrijblijvend maar wel noodzakelijk om te kunnen starten in de puppy-klas. Tijdens deze startles bespreken wij hoe u de komst van uw pup goed kan voorbereiden. U krijgt tips i.v.m. de eerste dagen, nachten en de zindelijkheidstraining om uw pup de best mogelijke start te geven in zijn/haar nieuwe gezin. Daarnaast leggen wij ook uit op welke manier wij werken en trainen. Zo kan u meteen inschatten of onze stijl bij u past zodat wij aan uw verwachtingen kunnen beantwoorden.

Pups die graag starten met de groepslessen kunnen dit tot de leeftijd van 4 maanden. Voor pups ouder dan 4 maanden kan u contact opnemen en bekijken wij individueel welk traject het meest geschikt is.

Wij geven u hieronder een overzicht over wat u kan verwachten van het pakket.

Theorielessen

Opvoeden en trainen van uw hond stopt niet in de hondenschool en gaat thuis uiteraard verder. Ik vind het belangrijk dat u uw hond  kan begrijpen en thuis verder kan begeleiden.

Tijdens de theorielessen zullen we volgende onderwerpen behandelen:

 • Fysieke & mentale ontwikkeling van pups
 • Hondentaal en stress herkennen
 • Hoe leren honden
 • Basisbehoeften

Tijdens deze lessen is er ook ruimte om dieper in te gaan op uw persoonlijke vragen. De theorielessen nemen ongeveer 1 uur in beslag en gaan door in de praktijk.

Trainingslessen

Tijdens de trainingssessies gaat u beloningsgericht aan de slag samen met uw pup. Uw pup leert basiscommando’s aan op een speelse en leuke manier. U leert samenwerken en doelen bereiken op een manier die voor beide partijen fijn en ontspannen aanvoelt. Hierdoor kan samen trainen ervoor zorgen dat u uw onderlinge band kan versterken.

Tijdens de trainingssessies wordt een basis gelegd voor oefeningen waar u thuis verder mee aan de slag kan gaan. Tijdens de puppy-lessen behandelen wij onder andere volgende basiscommando’s: naam, zit, lig, blijf, ontspannen volgen aan de lijn, hier komen,…

De trainingslessen duren ongeveer 30 minuten en gaan door op het trainingsveld naast de praktijk.

Sociale wandelingen

Sociale wandelingen gaan door op een afgesproken locatie. Denk bijvoorbeeld aan een lokale markt, een park, enz. Tijdens deze lessen bekijken we samen hoe uw hond omgaat met de wereld en de indrukken die hij/zij te verwerken krijgt. U krijgt tips over hoe u uw pup hierin verder kan begeleiden.

Begeleiding volwassen honden

Heeft u een hond geadopteerd? Of wenst u uw volwassen hond een aantal nieuwe zaken aan te leren of bij te brengen? Ook dan kan u bij ons terecht. In dit geval kiezen wij voor individuele lessen zodat wij samen kunnen werken aan uw specifieke vragen en wensen. Deze lessen kunnen doorgaan op een locatie naar keuze.

Daarnaast bieden wij ook een bijzonder groepslessen-pakket aan voor volwassen honden. Dit specifieke pakket is er volledig op gericht uw hond te socialiseren met de dierenartsenpraktijk. We leren bepaalde handelingen, commando's en posities aan die handig kunnen zijn wanneer u langsgaat bij de dierenarts.

Tarieven

Groepslessen

Inhoud puppy-pakket (€ 260)

 • 4 theorielessen van +/- 60 minuten
 • 9 trainingslessen van +/- 30 minuten
 • 2 sociale 'wandelingen' van +/- 30 minuten

Pups kunnen instappen in dit pakket tussen de leeftijd van 8 weken en 16 weken. Is uw pup ouder, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Inhoud pakket dierenartsentraining (€ 175)

 • 3 theorielessen van +/- 60 minuten
 • 6 trainingslessen van +/- 30 minuten
 • 2 socialisatie lessen in het praktijkgebouw van +/- 30 minuten

Individuele lessen

Aantal lessen en locatie is volledig te bepalen volgens uw wensen

Vast tarief: 50€/ uur
Kilometervergoeding bij externe locatie: 0,3707€/ km

Wie ben ik?

Mijn naam is Annelies De Jonge. Al van kinds af aan ben ik gepassioneerd door
honden en hun gedrag. Het stond dus snel vast dat ik hier in mijn latere job iets mee zou gaan doen.

Ik studeerde agro- en biotechnologie, met specialisatie Dierenzorg aan Hogeschool Gent. Tijdens deze opleiding liep ik stage in een dierenartsenpraktijk en een hydrotherapie-centrum voor honden. Ik behaalde dit diploma in 2017 en startte als dierenartsassistente in onze praktijk.

Het bleef echter kriebelen en de interesse naar hondengedrag werd steeds groter doordat wij dagelijks in contact komen met verschillende types honden. Om onze patiënten nog beter te kunnen helpen, besloot ik om in 2020 een bijkomende opleiding te starten bij Kyno-Coach ® academie.

Ik behaalde er mijn diploma hondentrainer en -instructeur en ik ben momenteel nog in opleiding tot gedragscoach. Gedurende enkele maanden liep ik stage op een hondenschool en bij een gedragscoach. Ik streef ernaar steeds op de hoogte te zijn van de recentste wetenschappelijke inzichten en kennis rond hondengedrag. Ik vind het belangrijk om op een positieve manier om te gaan met onze honden. Dat honden en hun baasjes gelukkig zijn en met respect voor elkaar kunnen samenleven is mijn prioriteit.

Hondentraining

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x