Hondengedrag

Hondentraining en gedragscoaching op maat

Samenleven met honden kan ons leven enorm verrijken. Ze kunnen ons zoveel leren en bijbrengen door de wijze waarop zij de wereld zien. Alleen… in onze haastige en drukke maatschappij vergeten we soms naar onze honden te kijken en houden we niet altijd rekening met ze.

Het is ons doel om honden en mensen samen te laten leven vanuit begrip waardoor jullie van elkaars aanwezigheid en sterkten kunnen genieten. Een relatie opbouwen vanuit wederzijds respect voor elkaar staat hierbij centraal. Inzicht krijgen in het gedrag van uw hond en begrijpen waarom hij doet wat hij doet zal jullie relatie verrijken en verbeteren.

AANBOD

Puppy-begeleiding

Welkom, kleine vriend!

Je bent een kersvers hondenbaasje en wil je nieuwe vriend opvoeden tot een vrolijke, kwispelende huishond? Wij helpen jou graag.

Bij ons kan je terecht voor een persoonlijke aanpak op maat van jou, je gezin en je hond. Wij bieden individuele lessen aan of korte lessenreeksen in kleine groep van maximaal 4 pups.

We maken gebruik van een beloningsgerichte training waarbij niet enkel basiscommando’s worden aangeleerd maar ook lifeskills om goed te functioneren in onze drukke maatschappij.

Naast praktische lessen, bieden wij u ook theoretische informatie aan zodat u uw hond beter leert lezen en begrijpen.

Advies bij gedragsproblemen

Soms kunnen we problemen ervaren in het samenleven met onze honden, dit kan gaan over uitvallen aan de lijn, onzindelijkheid, geluidsfobiën (zoals vuurwerkangst), agressie, … Deze problematieken leggen vaak een grote druk op jullie relatie en kunnen stress veroorzaken bij zowel u als uw hond.

Bovendien wordt je vaak overspoeld door -goed bedoelde – adviezen van je buurman, je kapper, een kennis, … Deze adviezen kunnen nog wel eens tegenstrijdig zijn waardoor je door het bos de bomen niet meer ziet.

Wij geloven dat ongewenst of abnormaal gedrag kan gezien worden als een symptoom van een bepaald probleem. Net zoals jouw hond diarree kan hebben als gevolg van een maag-darm aandoening, kan jouw hond bepaalde gedragingen stellen als gevolg van een intern probleem of conflict.

Het kan dus nooit de bedoeling zijn om zomaar van start te gaan om het gedrag ‘weg’ te trainen. Vroeg of laat ervaren jullie namelijk snel weer hetzelfde probleem als voordien. Tijdens een gedragsconsultatie zullen we dus op zoek gaan naar de oorzaak van dit gedrag zodat het probleem kan aangepakt worden bij de basis. Enkel op deze manier kunnen we jullie een duurzame oplossing bieden waarbij jouw welzijn en dat van jouw hond gegarandeerd kan worden.

Om een gedragsconsultatie in goede banen te leiden zal u vooraf een uitgebreide vragenlijst invullen waarna een intakegesprek kan plaatsvinden. Tijdens dit intakegesprek trachten we zoveel mogelijk informatie te verzamelen om een correcte diagnose te kunnen stellen. Daarnaast zullen tijdens dit intakegesprek al een aantal management strategieën besproken worden.

Na het stellen van de diagnose zal een behandelplan opgesteld worden op maat van u en uw hond. Geen enkele hond en geen enkele mens zijn namelijk hetzelfde. Wat werkt voor u en uw hond, zal misschien niet werken voor de buurvrouw en haar hond.

Omdat wij zowel uw welzijn als dat van uw hond hoog in het vaandel dragen, werken we enkel op een welzijns- en beloningsgerichte manier en dit volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten. 

Tarieven

Intakegesprek gedragsconsultatie: 120€ excl. kilometervergoeding (dit omvat de verwerking van de vragenlijst, een huisbezoek, verslag en behandelplan)

Vervolgafspraak: 50€/ uur excl. kilometervergoeding

Puppy-begeleiding: 50€/ uur excl. kilometervergoeding

Kilometervergoeding: 0-5km: € 5 / 5-10km: € 10 / 10-20km: € 15

Nota lessenreeksen puppy’s: deelnemen kan volgens vrije plaatsen. Lessenreeksen worden sporadisch georganiseerd en zijn geschikt voor pups tussen 8 en 16 weken oud.

Voor meer info kan u steeds telefonisch contact opnemen via 02 267 80 51 of u kan een e-mail sturen naar info@coranimo.be


Wie ben ik?

Annelies studeerde agro- en biotechnologie, met specialisatie Dierenzorg aan Hogeschool Gent.

Al van kinds af aan is ze gepassioneerd en getriggerd door honden en hun gedrag. Het stond dus snel vast dat ze hier iets mee wou doen in haar latere jon.

Tijdens haar opleiding aan Hogeschool Gent liep ze stage in een dierenartsenpraktijk en een hydrotherapie-centrum voor honden. Ze studeerde af in 2017 en is sindsdien werkzaam in onze praktijk. Het bleef echter kriebelen en de interesse naar hondengedrag werd steeds groter doordat wij dagelijks in contact komen met verschillende types honden. Om onze patiënten nog beter te kunnen helpen, besloot ze daarom om in 2020 een bijkomende opleiding te starten bij Kyno-Coach ® academie.

Ze behaalde er haar diploma hondentrainer in 2021, het diploma hondeninstructeur in 2022 en het diploma hondengedragscoach in 2023. Gedurende enkele maanden liep ze stage op een hondenschool en bij een gedragscoach. Wij streven ernaar steeds op de hoogte te zijn van de recentste wetenschappelijke inzichten en kennis rond hondengedrag, om deze reden blijft ze haar bijscholen en verdiepen in de wereld van hondengedrag. Wij vinden het belangrijk om op een positieve manier om te gaan met onze honden. Dat honden en hun baasjes gelukkig zijn en met respect voor elkaar kunnen samenleven is onze prioriteit.


Hondengedrag

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x