Tandverzorging

Honden en katten krijgen vaak last van tandplak. Dat resulteert niet alleen in een slechte adem, maar kan ook tot echte gezondheidsproblemen leiden. Ontstoken tandvlees of problemen met de onderliggende botstructuur bijvoorbeeld. En wanneer de bacteriën die tandplak veroorzaken zich niet alleen op de tanden vastzetten, maar ook elders in het lichaam, kan dit problemen geven met het hart of de nieren.

Ook konijnen en knaagdieren zoals cavia’s hebben tandheelkunde nodig. Bij deze diertjes komt het geregeld voor dat tanden scheef groeien. Betreft het de voorste tanden, zullen ze niet meer kunnen knagen of zelfs hun mond sluiten. Gaat het over de dieperliggende tanden, kunnen de randen tegen de tong of de wang schuren met veel pijn tot gevolg.

Regelmatige tandverzorging is dus erg belangrijk. Ons centrum is uitgerust om alle nodige tandheelkundige ingrepen uit te voeren. Wij kunnen de tanden van uw hond of kat onder volledige narcose grondig schoonmaken en eventuele ontstekingen behandelen, of de tanden van uw knaagdiertje trimmen zodat de tandpunten geen pijn meer geven.

Tandverzorging

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x